Søskende konflikter

Nogen tror måske, at den mindre søskende reelt skal være født, før det store slag kan stå?

Men nej, også på det punkt er vi foran herhjemme. Således lykkedes det i går aftes lilleNy at skubbe sin storesøster ned fra toilettet.

Jeg er med andre ord nået til det der punkt, hvor omfanget af min mave kommer bag på selv mig, indehaveren. Jeg skulle jo bare hjælpe Klara med at børste tænder, og ender i stedet med at give hende en rift på låret og et blåt mærke på den ene balde. Onde mor!

Klara kravler op på toilettet, for at nå håndvasken, så hun kan børste tænder. Mens hun kravler, strækker jeg mig op på tæer, for at nå det lille tagvindue bag hende, og lukke det, så det ikke trækker på hende. Men maven, ak den mave. Den er så stor, at den ligesom bouncer ind i hende, og eftersom hun er midt i et kravl, får hun overbalance og vælter ned bag toilettet, hvor hun så chokeret og skrækslagen roder rundt i shampoo flasker og toiletbørste og rør.

Jeg hiver hende op, og trøster det bedste jeg kan, alt i mens jeg forsøger ikke at fnise over det komiske i situationen. Klara er ked af det og det gør ondt, hun har også ligesom en hudafskrabning. Men det værste er næsten det der blik sådan nogle børn kan give en – total chok over at MOR er skyld i den her smerte. Man kan se på hende, at hun næsten ikke forstår det. Hun kan ikke rumme, at jeg, MOR, har skubbet hende ned fra toilettet. “Du skubbede mig!” siger hun, bebrejdende og meget overrasket – som om hun stadig er lidt i tvivl om det egentlig var det, der skete. Og hvis jeg har en bedre forklaring, er hun mere end villig til at tage mig på ordet.

Vi ender med at grine lidt af mors tykke mave, og skælder lillesøster ud fordi hun skubber. Og på Klaras initiativ sætter vi en kæmpe klump vat fast på balden, med plaster, og så gør det ikke ondt mere… kun i mors samvittighed. 

Om julesrules

www.thejulesrules.dk
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

11 svar til Søskende konflikter

 1. anette siger:

  Det med bebrejdende barneøjne har jeg også prøvet med min søn, da jeg for nogle år siden kom til at strejfe hans ene øre med saksen, da jeg klippede hans hår. Han har endnu ikke glemt den dag “hvor mor klippede mig i øret”!
  Har lige siddet og læst dine indlæg om din graviditet – jeg får jo helt lyst til at prøve igen 😉
  Held & lykke med det hele 🙂

 2. Line siger:

  Hej Julie.
  Hvad er status på fornavnet pt.? Jeg er meget nysgerrig, har lige fået at vide, at jeg er gravid med en pige nemlig. Jeg synes bare, det er meget nemmere at finde drengenavne.
  Hilsen Line

 3. julie siger:

  Hej Line. Lige nu er Esther, Agnes, Karoline og Sofie favoritter. Vi har virkelig svært ved at beslutte os denne gang. Thea, Dagmar, Josefine og Agnethe har også været seriøse kandidater.
  Tillykke med din lille pige – måske vil du give nogle drengenavne fra dig? Jeg tror stadig nogle dage, at det altså er en dreng, og vi har bare så svært ved at finde navne til sådan en.

 4. Line siger:

  Hej igen Julie
  Vi har en søn allerede, som hedder Oscar, og det ville da passe fint til Klara. Ellers var vi enige om, at en lillebror skulle hedde Louis (udtales Lui), mens mine favoritter ellers var Viggo, Alfred, Vilfred, Vilhelm… Tjah, vi har 18-19 uger endnu til at overveje et pigenavn. Jeg er rigtig begejstret for Agnes, det passer også super til Oscar, men faderen til barnet siger nej! (Argh!!). Men vi har heldigvis reservenavnet klar, hvis det alligevel skulle blive en dreng – jeg tør heller ikke stole 100% på skanneren nemlig. Så mangler vi bare et til lillepigen…
  Hilsen Line

 5. julie siger:

  Faktisk har jeg en kollega, som præcis har en Oscar og en Klara – og det passer virkelig godt sammen 🙂

 6. Pollyanna siger:

  Aprospos hvad børn siger, var jeg engang skyld i, at storesøsters lille, metal legetøjsvaskemaskine(sådan ca 30 x 15 cm) faldt fra skrivebordet og ned i panden på lillesøster, som nok også var de der 4 år.
  Det er ikke rart at stå i kø og høre på:”Kan du huske, da du smed vaskemaskinen i hovedet på mig – mor?”

 7. Angelika siger:

  Oh my God hvad er der med mig når jeg læser om sådanne lidt skægge episoder – jeg kommer til at tude. Er ikke gravid og skal ej heller være det før jeg er en 28-29 år, hvilket der er længe til – men ihhh hvor lyder det også bare som en skøn periode…

 8. julie siger:

  Det kan også være du bare snart skal have mens? Det er jo lidt de samme hormoner, de østrogener. Gravide har bare endnu flere af dem, men man kan da godt være lidt der hen ad, når man er præ-mens? Eller også er du skruk, og din krop prøver at fortælle dig noget? 🙂

 9. Maria Junghans siger:

  Du kan ikke mene, at I seriøst har overvejet Agnethe. Husker du ikke Agnethe fra Hjemly?! Er du fuldstændig vandvittig, at lade tanken falde dig ind at jeres søde dejlige barn skulle dele navn med den benrad af en håndarbejdslærer. (Hun var helt sikkert rar og flink på bunden, men alligevel. Håber, det var Kristoffers foreslag;)

 10. julie siger:

  hahaha – Maria – det var stoffers forslag, og det røg netop af bordet igen, efter jeg beskrev vores gamle lærer for ham 😀 men jeg kendte nu også en Agnethe i gymnasiet og hun var smuk som en engel!

 11. JEG er i hvert fald skruk. og hjælper ikke spor at høre om hvor urimelig og stor (og barnemishandlende! 😉 du bliver. For sådan er jeg jo til daglig. Hehe

Der er lukket for kommentarer.