Petunia – en rigtig dum dag!

Ugens billedbog – om ikke årets!?
Agnes og jeg har været så heldige at modtage denne skønne billedbog. Den er skrevet af Nanna Gomaa og hun har også selv illustreret den. Den er udkommet på Lamberths forlag og de har været gavmilde, så jeg har fået en ekstra, som jeg straks udlodder i en give away! Jeg synes, den er så fin:

20121016-084555.jpgJeg læste om den oppe på arbejde, da jeg sad og købte nye bøger ind til børnebiblo, og beskrivelsen af en retro inspireret kollage illustration, samt det faktum at forfatteren har fundet på noget – i mine øjne – oplagt og genialt, gjorde at jeg straks kontaktede forlaget.

Hvad har Nanna Gomaa gjort? Hun har udvidet sin papirbogs univers. Jeg forklarer nærmere om lidt. Petunia – en rigtig dum dag, handler om pigen Petunia, der går i børnehave. Hun har en dårlig dag, for en af de andre piger har besluttet, at man ikke må være med i legen i puderummet, hvis man har en grøn kjole på. Og det har Petunia, for hendes yndlingsfarve er grøn og i dag har hun den bedste kjole på – den mor har syet, med fire lommer, til alle de særlige ting. Petunia går ud på legepladsen og finder sin egen hemmelige hule, og heldigvis ender dagen godt, med en meget fin morale om, at man skal være søde ved hinanden og lege sammen. En rigtig dum dag er den første bog af flere i en serie om Petunia.

Og her kommer genistregen – Nanna Gomaa har tegnet et mønster til Petunias kjole, og du kan derfor sy den selv. Jeg elsker den form for sammenhæng! En god historie, en online bonus og et fysisk resultat som ens barn vil elske. Jeg kan slet ikke få armene ned.

Og når historien oven i det er velskrevet, super relevant for alle børnehavebørn og meget smukt illustreret, så kan jeg kun give den her bog mine varmeste anbefalinger. Hvis du kan vente så længe, er det en god julegave. Ellers må du købe den – eller vinde en her. Jeg kan ikke komme i tanke om en eneste mor i 30´erne, som ikke vil elske den her bog. Måske kender jeg for mange sy-retro-mor bloggere og er miljøskadet… men jeg har jo ret, ikke?

Læg en kommentar inden lørdag, så trækker jeg lod dér.

Reklamer

Om julesrules

www.thejulesrules.dk
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

54 svar til Petunia – en rigtig dum dag!

 1. Kirsten siger:

  Hvor tit er det man ser, at nr. 1 bliver udtrukket?! Dårlige chancer her, men *håber*.

 2. Kristina K siger:

  Jeg kan end ikke tråde en nål, men jeg vil gerne vinde den til min datter alligevel, for hun vil sikkert elske den, så jeg prøver lykke.

 3. Stine siger:

  Ej hvor sjovt, jeg er allerede vild med den bog -jeg bliver nødt til at vinde for min søster er netop en “sy-retro-mor blogger” 😉

 4. ulla siger:

  Yes, jeg er en af de der sy-retro-mor-bloggere, dog til drenge. Men temaet kan jeg nikke genkendende til, det gælder vist både drenge og piger. Stregen er lige mig og så er både min og sønnikes yndlings farve grøn, så han vil sikkert synes, at hende Petunia er ret sej.

 5. Konen siger:

  Want. Selvom jeg nok må få nogle andre til at sy for mig.

 6. Janne siger:

  Nøj, hvor lyder den SKØN…..er klar med datter og symaskine!!

 7. Helene siger:

  Jeg smider et lod i puljen og krydser fingre!

 8. Marie U. siger:

  Den lyder og ser alt for fin ud. Tror den passer godt til min lille børnehavepige 🙂

 9. christa brønd siger:

  Den lyder vidunderlig fin – Im in!

 10. Mette siger:

  Hey, laver hun ikke også en om en dum dag i 30’erne med tilhørende mønster? 🙂

 11. Dejlig når du anmelder bøger. Det er altid rart med lidt inspiration 🙂 Krydser fingre for at den lander hos os. Måske kan symaskinen endda finde ud af sit skjul også.

 12. Tina siger:

  Det er da også lige noget for mig og min kjolepige.

 13. Malene siger:

  Vores piger er jo på samme alder og hvis Agnes er vild med bogen vil Karla sikkert også være det, desuden har jeg hele to kjole piger herhjemme. Kan aldrig få dem til at gå i andet 🙂
  Vi trænger også seriøst til at have noget nyt at læse, mor har ikke altid den samme gensynsglæde som ungerne ved godnatlæsningstid. Så hvis jeg ikke bliver trukket er der en julegave ide mindre at bekymre sig om.

 14. Rikke siger:

  Jeg har drenge. Som lige er startet i skolen så ALT m børnehaven er bare så last year. Så hvis jeg vinder vil jeg forære bogen til min søsters lille søde Viola og love at sy hende kjolen også. Jeg skal jo være hendes yndlingsvoksen!!

 15. Eva siger:

  jer er med! 🙂

 16. Tine siger:

  Ih lige noget for mine piger. Vi er med 😉

 17. Sanja siger:

  Det er vist også lige noget for os herhjemme 😀

 18. Signe siger:

  Nora på fire vil elske den… ;o)

 19. Linda siger:

  Jeg kan både sy og læse for min datter på 4 😉

 20. Marlene Wurgler siger:

  Jeg vil gerne vinde den til Vigga. Kh. Marlene

 21. Tea Rasmussen siger:

  Det lyder som en skøn, skøn bog – den vil vi gerne vinde her i huset 🙂

 22. Maria007 siger:

  Den vil Dagmar helt sikkert gerne have læst højt

 23. Irene siger:

  Det lyder som om den rammer plet til børnehavebørn og deres mødre – jeg er med!

 24. Mette T siger:

  Også jeg er mor til en børnehavepige der vil elske den – og kjolen med de mange lommer 🙂

 25. Mai-Britt siger:

  Jeg kender en sød lille pige, der vil synes godt om sådan en bog. Jeg er med 🙂

 26. Anne Marie siger:

  Hvis jeg vinder vil du så sy kjolen til mig? Eller måske Kristoffer? Jeg kan jo se om jeg kan grave nogle pinlige historier frem fra dengang han og jeg gik i skole sammen 🙂

 27. Astrid siger:

  Øj, den vil vi gerne vinde! 🙂 Frida krydser fingre!

 28. Marianne siger:

  Jeg er også med. Lige noget for mig og min datter… Hun er en del af en tøsegruppe i bh og de er simpelhen så stride ved hinanden til at inkludere og ekskludere efter velbefindenhed.

 29. Jeg er godt nok hverken mor-i-30’erne eller sy-krea, men derfor vil jeg da gerne vinde bogen til min lille Kamma alligevel 😉

 30. Karen siger:

  Nålen er trådet og fingrene krydset!

 31. Emma siger:

  Uh jeg håber jeg bliver den heldige vinder her 🙂

 32. Christine siger:

  Uh, lyder lige som en bog, det er værd at læse sammen et par gange – og bagefter have med i børnehave 🙂 Og ja, mon ikke man også kunne få syet en kjole ud fra det mønster, under kyndig vejledning hihi..

 33. CharlotteJac siger:

  Yes vil meget gerne vinde. Børnehavebog der kan følges op med snak om ikke at holde nogen udenfor osv. lige noget for Lea 3 år og farmorCharlotte. Jeg har ikke syet i flere år, men vil give et a go hvis vi skulle vinde.

 34. Gry siger:

  Åh hvor lyder det som en fantastisk bog. Vil være supergod at læse for min yngste, som netop ofte oplever ikke at måtte være med i børnehavens tumlerum…Kjolen må starten på indvielsen af min mormors gamle symaskine, som jeg drømmer om at bruge flttigt (når jeg en gang lærer at sy;-)

 35. Lis siger:

  Nøj, hvor lyder det som en skøn bog. Den tror jeg både forældrene og ungerne ville sætte stor pris på herhjemme 😉

 36. Feministen siger:

  Sjovt! Efter jeg har fået barn, har jeg opdaget hvot mange superfede børnebøger, der findes. Min er vist for lille til denne bog, men den behandler et rigtig godt tema. Glæder mig til at nå skridtet videre end blot at læse om Klara ko etc.

 37. Camilla siger:

  Tag mig, tag mig. Jeg ville blive så fro.

 38. mette siger:

  Migmigmigmigmig…

 39. sofie siger:

  Jeg vil også være med. Min Frida på 3½ siger ofte til mig: “Så er du bare ikke min bedste ven mere”. Og den sætning er selvfølgelig først kommet i hendes ordforråd efter, at hun startede i børnehave. Måske skulle man donere bogen til børnehaven… nnhhheeejj tror jeg beholder den hvid jeg er heldig at vinde 🙂

 40. dorteskov siger:

  Mon David vil elske sådan en kjole 😉 Det skal da komme an på en prøve 🙂

 41. Mette Nielsen siger:

  Den bog lyder genial:-)

 42. Rikkeprikke siger:

  Jeg vil også gerne være med i kampen, den lyder rigtig fin 🙂

 43. Anne Mette siger:

  Nøje, den vil jeg gerne vinde – eller måske vil jeg ikke rigtigt alligevel, for den et oplagt som julegave, og hvis vi får den i huset allerede nu så får barnet den jo inden jul. Men måske kan jeg nå at sy kjolen så, i virkeligheden win-win

 44. Lisbeth siger:

  Det lyder som en fin bog

 45. Agnete siger:

  Den vil storesøster blive glad for, det er jeg ganske sikker på.

 46. Marie-Louise siger:

  Det lyder som om det er den helt rigtige bog at udvide vores lille, danske hjemmebibliotek med. Aurelia og mor krydser fingre!

 47. Lene Fogh siger:

  Den bog vil min børnehavepige og jeg gerne vinde – og det med at sy kjolen finder vi nok også ud af:-)

 48. Katrine siger:

  Ih hvor ser den fin ud. Den vil jeg meget gerne læse sammen med min datter.

 49. Mie siger:

  Mmmmmm… Lyder som en skøn bog, me could very much want!

 50. Kira siger:

  Lørdag – en rigtig god dag, kan jeg mærke! Hep hep på mig 🙂

 51. anne siger:

  Må man godt melde sig på banen selvom man er meget nål-og-tråd-udfordret? Til gengæld ÆLSKER jeg gode billedbøger og har tre små i alderen 2-5 år;-) Så prøver lige lykken

 52. uhu, mon man stadig kan nå at være med?? Det lyder jo helt fantastisk!

Der er lukket for kommentarer.